Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، علیرضا ایمانلو مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی با اعلام اینکه این شرکت با نگرش مسئولانه و متعهدانه، همت و تلاش مضاعف کارکنان توانسته اقدامات مهم و موثری را در جهت اجرای پروژه‌های احداث تاسیسات آب و فاضلاب و بهره برداری از تاسیسات موجود در سطح استان به انجام برساند، گفت: شرکت آب و فاضلاب استان همواره و همسو با عملیات اجرایی توانسته است اقداماتی را در خصوص تحقیقات و فرهنگ سازی مصرف صحیح آب در مسیر مقدس خدمت رسانی مطلوب و جلب رضایت شهروندان به‌عمل آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستاوردهای بخش آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی در خصوص عملکرد شرکت در طول دولت تدبیر و امید با اشاره ارائه خدمات توسط شرکت در بخش آب گفت: این شرکت در حال حاضر (پایان سال 1395) خدمات خود را در زمینه تأمین و توزیع آب شرب بهداشتی در قالب یک میلیون و 203 هزار فقره انشعاب آب به جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 927 هزار نفر (100 درصد جمعیت شهری) در 60 شهر استان ارائه می‌نماید.

وی اضافه کرد: در زمینه اصلاح، بازسازی و توسعه شبکه‌ها اقدامات اساسی صورت گرفته است، به‌طوریکه درطول 4 سال دولت تدبیر و امید حدود 950 کیلومتر نسبت به توسعه و اصلاح شبکه و اجرای خطوط انتقال اقدام کرده و بیش از 239 هزار و 550 فقره انشعاب آب در این مدت واگذار نماید.

ایمانلو در خصوص تعویض کنتورهای خراب مشترکین گفت: در مدت 4 سال دولت تدبیر و امید بیش از 107 هزار و 450 فقره کنتور خراب مشترکین را تعویض نموده است.

وی در خصوص افزایش ظرفیت تأمین آب در استان گفت: در این مدت بیش از 36 حلقه چاه عمیق حفر و تجهیز شده و بیش از 60 حلقه چاه نیز بازسازی شده است و 675 لیتر بر ثانیه ظرفیت تأمین آب افزایش یافته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی با اعلام اینکه درطول 4 سال دولت تدبیر و امید 14 باب در سطح استان احداث شده است گفت: حجم مخازن بهره برداری شده در طول دولت تدبیر و امید در شهرهای استان از جمله تبریز، مراغه، بناب، ملکان، تسوج، شبستر، سهند، باسمنج، ایلخچی، جلفاو گوگان به ظرفیت 77500 متر مکعب بوده است.

ایمانلو در مورد احداث تصفیه خانه‌های آب در شهرهای استان در 4 سال گذشته گفت: در طول دولت تدبیر و امید شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی اقدام به احداث و بهره برداری ازتعداد 3 باب تصفیه خانه در شهرهای بخشایش، شربیان و جلفا به‌مقدار 110 متر مکعب در ساعت با استفاده از فن آوری‌های پیشرفته و جدید نموده است.

وی افزود: با اقداماتی که شرکت در طول مدت دولت تدبیر و امید انجام داده است میانگین درصد هدرفت آب در شبکه‌های آبرسانی در استان از 6/19 درصد به 4/18 درصد کاهش یافته است.

عملکردهای بخش فاضلاب

مدیر عامل شرکت در ادامه به عملکرد شرکت آب و فاضلاب در بخش فاضلاب در طول دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: امروزه ایجاد تاسیسات جمع آوری و تصفیه خانه‌های فاضلاب یکی از ضروری‌ترین تاسیسات مورد نیاز جوامع بشری جهت رعایت بهداشت عمومی محسوب می‌گردد براین اساس شرکت آب وفاضلاب آذربایجان شرقی با نگاهی کلان و با صرف هزینه‌های سنگین و تحمل مشکلات اجرایی پروژه، اقدام به احداث شبکه فاضلاب خانگی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی جهان نموده و با تلاش مستمر در ارتقای سطح بهداشت عمومی اقدامات مهمی انجام داده است.

وی ادامه داد: اجرای طرح‌های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب با هدف سالم سازی محیط زیست، افزایش سطح بهداشت عمومی، ممانعت از آلودگی آب‌های زیرزمینی همواره مورد تاکید شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی می‌باشد بطوریکه در حال حاضر در 17 شهر استان و همچنین در مسکن مهر کلانشهر تبریز (شهر جدید سهند) لوله گذاری خط انتقال و شبکه فاضلاب و به تبع آن واگذاری انشعابات فاضلاب اجرا می‌شود و در مدت دولت 4 ساله تدبیر و امید بیش از 651 کیلومتر شبکه فاضلاب در سطح استان احداث شده است و تعداد 191 هزار و 686 فقره انشعاب فاضلاب در این مدت به مشترکین واگذار شده است.

ایمانلو خاطر نشان ساخت: در حال حاضر 83/59 درصد از جمعیت شهری استان و 3/69 درصد از جمعیت کلانشهر تبریزتحت پوشش تاسیسات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارد که بیش از میانگین کشوری می‌باشد و خوشبختانه با روی کارآمدن دولت جدید و تصمیماتی که استانداری و مدیریت ارشد شهری اتخاذ شده مقرر شده تا چند سال آینده شبکه فاضلاب تبریز به اتمام برسد.

مدیر عامل شرکت افزود: در حال حاضر در 11 باب تصفیه خانه فاضلاب در سطح استان از جمله در شهرهای تبریز، مراغه (دو مدول)، مرند، میانه، عجب شیر، جلفا، اهر، سراب، بستان آباد، سهند و بناب با روش‌های نوین در حال بهره برداری می‌باشد که سالانه در حدود 90 میلیون مترمکعب فاضلاب در سطح استان توسط تصفیه خانه‌های موجود تصفیه می‌شود.

ایمانلو در بخش دیگری از سخنان خود به تصفیه خانه‌های فاضلاب در دست اجرای شرکت اشاره کرد و افزود: شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی اقدام به احداث، جمع آوری و تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب، بمنظور ارتقاء سطح بهداشت عمومی و محیطی منطقه و سطح زندگی مردم، جلوگیری از آلودگی آب‌های سطحی و محیط زیست نموده که در این راستا تعداد 5 باب تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای ملکان، هریس، آذرشهر، هشترود و همچنین مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز را در دست احداث دارد.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز با حضور وزیر محترم نیرو در خرداد ماه سال 95 آغاز گردیده و یکی از اهداف مهم آن استفاده از پساب تصفیه شده بعنوان تأمین کننده بخشی از آب مورد نیاز دریاچه ارومیه خواهد بود و بالغ بر 75 میلیون متر مکعب در سال پساب تصفیه شده‌اش به دریاچه ارومیه انتقال می‌یابد.

مدیر عامل شرکت افزود: فرایند این تصفیه خانه STEP FEED پیشرفته بوده و جمعیت تحت پوشش این طرح 960 هزار نفر و ظرفیت تصفیه خانه نیز 207 هزار مترمکعب در شبانه روز خواهد بود.

ایمانلو هزینه اجرای این طرح را بالغ بر 2000 میلیارد ریال از محل اعتبارات تخصیص یافته برای احیای دریاچه ارومیه و درآمدهای عمومی و منابع داخلی شرکت اعلام کرد و گفت: امیدواریم در صورت تأمین منابع مالی در سال 1398 در مدار بهره برداری قرار گیرد.

مدیر عامل شرکت افزود: عملیات اجرایی طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر با حضور دکتر جبارزاده استاندار استان آذربایجان شرقی، دکتر کلانتری دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه آغاز گردیده که هدف از ایجاد تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر، جمع آوری، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب، جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست از محل فاضلاب‌های شهری، بهبود و بهداشت عمومی منطقه و سطح زندگی مردم، استفاده از پساب تولیدی بعنوان تأمین آب مورد نیاز جهت احیای دریاچه ارومیه، استفاده از کودهای شیمیایی استاندارد تولید شده در کشاورزی و ایجاد اشتغال متناسب بصورت مستقیم و غیر مستقیم است.

مدیر عامل شرکت افزود: فرایند این تصفیه خانه از نوع SBR خواهد بود و جمعیت تحت پوشش تصفیه خانه در حدود 72 هزار نفر بوده و در حدود 12362 متر مکعب در شبانه روز فاضلاب ورودی را تصفیه خواهد نمود.

وی در پایان هزینه اجرای تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر را 300 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت که از محل اعتبارات تخصیص یافته برای احیای دریاچه ارومیه، درآمدهای عمومی و منابع داخلی شرکت اجرا خواهد شد.

اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی در راستای احیای دریاچه ارومیه:

ایمانلو در ادامه به اقدامات شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی با اقداماتی که در 3 سال آینده در راستای احیای دریاچه ارومیه انجام خواهد داد، سالانه بیش از 150 میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال داده می‌شود.

این شرکت در این مدت اقداماتی از جمله احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز با ظرفیت اسمی 5/2 مترمکعب در ثانیه، اجرای خط انتقال فاضلاب تبریز به طول 11 کیلومتر، اجرای بخشی از شبکه فاضلاب تبریز بطول 300 کیلومتر، احداث تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر و تکمیل و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب بناب را انجام خواهد داد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۶۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه ۶ میلیارد متر مکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد متر مکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان در برنامه صف اول شبکه سراسری خبر وسعت دریاچه ارومیه را در حال حاضر ۲ هزار کیلومتر مربع عنوان و اظهار کرد: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۵۶۰ کیلومتر مربع افزایش یافته و حجم آب دریاچه نیز با ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به ۲.۵ میلیارد متر مکعب رسیده و از لحاظ ارتفاعی نیز تراز آب ۲۰ سانتی‌متر افزایش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود مشکل دریاچه ارومیه را در دو بخش تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما، همچنین مداخلات انسانی از جمله توسعه بخش کشاورزی و افزایش کاشت محصولات پرآب‌بر عنوان کرد و افزود: از سال ۱۳۷۷ شاهد روند نزولی آب دریاچه ارومیه بودیم و در مدت ۲۵ سال اخیر وضعیت دریاچه ارومیه به شکل کنونی درآمده است.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف سخت‌افزاری در دولت‌های مختلف در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: در این مدت در حوزه نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه کوتاهی شده است و ما شاهد افزایش ۱۴۰ هزار هکتاری باغ‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم و این مسئله موجب افزایش روند مصرف آب کشاورزی در این حوضه شده است.

معتمدیان با اشاره به حجم مصرف آب در برخی از محصولات پرآب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، عنوان کرد: مصرف آب باغات سیب و محصولات چغندرقند و یونجه ۵۷ درصد از آب کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه است و این مسئله ضرورت استفاده از محصولات جایگزین از جمله محصولات کم آب بر و تغییر الگوی کشت را در این حوضه افزایش می‌دهد.

وی رویکرد اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و تغییر الگوی کشت عنوان کرده و ادامه داد: علیرغم وجود مشکلات موجود در این مسیر از جمله ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز، با تاکید رئیس جمهور و مخبر رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، در کنار تأمین معیشت مردم الگوی مناسب مدیریت مصرف آب در این حوضه طراحی و اجرا می‌شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه با قدردانی از تلاش دولت‌های گذشته در اجرای پروژه‌های مختلف سخت‌افزاری احیای دریاچه، تصریح کرد: با نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه در این دولت به پایان رسیده و هر سه ماه شاهد افتتاح و بهره‌برداری از یکی از پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه هستیم.

معتمدیان افتتاح تونل انتقال آب از کانی‌سیب را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده و گفت: با عزم جدی دولت و به ویژه وزارت نیرو و پیگیری‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه به دست رئیس جمهور محترم در ۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: در کنار انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از کانی‌سیب، از آذر ماه سال گذشته بر اساس مطالعات و برآوردهای انجام شده، حق‌آبه دریاچه ارومیه از پشت سدهای مهاباد، بوکان، تکاب و چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

معتمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه حدود ۳۰ میلیون متر مکعب از طریق رهاسازی آب، به دریاچه ارومیه آب هدایت می‌شود و این روند تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های اخیر، پیش بینی می‌شود حجم آب دریاچه ارومیه تا ۳ میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده در ستاد دریاچه ارومیه برای هدایت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب حق‌آبه از طریق رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه و همچنین رودخانه‌های فاقد سد بود که خوشبختانه این میزان به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یافته و این نشان از اثرات مدیریتی و کنترل‌های لازم در روند رهاسازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معتمدیان گفت: در حوزه سخت‌افزاری پروژه نیمه تمام خط انتقال بادین‌آباد به طول چهار و نیم کیلومتر در راستای انتقال ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب به پشت سد کانی‌سیب و انتقال از طریق تونل به دریاچه که با تلاش‌های شبانه‌روزی در حال اجراست و پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با قدردانی از حمایت‌های رئیس جمهور از مطالبه ملی احیای دریاچه، گفت: در دولت سیزدهم با حمایت ریاست جمهوری و تعامل و همکاری وزارتخانه‌ها و تمامی دستگاه‌های متولی، روند احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال شده است.

معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حق‌آبه تالاب‌های دریاچه ارومیه در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۵ میلیون مترمکعب تعیین شده بود، افزود: تاکنون ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالاب شد.

وی همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالاب‌ها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.

معتمدیان به استقبال گردشگران نوروزی و مسافران از بهبود شرایط دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و یادآور شد: با همکاری دستگاه‌های مختلف در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی احیای دریاچه ارومیه، اخیراً برنامه باشکوهی در ساحل دریاچه برگزار شد که با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این مسئله علاقه ویژه مردم به دریاچه ارومیه را نشان داد.

وی همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به ۱۴ میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز ۶ میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.

معتمدیان در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم، افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجان‌غربی، طرح ۳ هزار هکتاری کاشت درختان کم آب‌بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می‌تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی‌سازی امور نیز اشاره کرده و یادآور شد: همراهی مردم در اجرای سیاست‌هایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه‌ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی است.

معتمدیان همچنین با اشاره به اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم، افزود: در کنار اجرای طرح کشت جایگزین، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تداوم نهضت گلخانه‌ای نیز در خصوص احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، تصریح کرد: مردم منطقه در کنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از حق‌آبه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاه‌های مربوطه داشته باشند.

کد خبر 751238

دیگر خبرها

  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد