Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون امور فاضلاب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در استان جمع آوری و تصفیه می‌شود.

پرویز عباسی پنجشنبه ۱۹ تیر در نشست خبری با ارائه توضیحاتی گفت: حداقل ۷۰ درصد آب مصرف شده به فاضلاب تبدیل می‌شود که جمع آوری و تصفیه فاضلاب برعهده شرکت آب وفاضلاب بوده و در سطح کشور پیشرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این‌که ۶۸ درصد جمعیت شهری تحت پوشش سیستم جمع آوری هستند و ۸۷۰ هزار مشترک فاضلاب داریم، ادامه داد: در حال حاضر ۱۱ تصفیه خانه در مدار بهره برداری بوده و هفت مورد نیز در حال اجرا است.

وی با بیان این‌که شرکت آب و فاضلاب استان متولی جمع آوری فاضلاب حاصل از مصرف آب است، یادآور شد: متولی فاضلاب صنعتی و همچنین فاضلاب ناشی از آب‌های سطحی و بارندگی شرکت آب و فاضلاب نیست، چراکه ابزارهای این مدل جمع آوری را نداریم و صرفا متولی فاضلاب حاصل از مصرف آب توسط مردم هستیم.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان نیز در این نشست در رابطه با تعداد مشترکین، گفت: در کلانشهر تبریز برای ۱۶۰۰ میلیون نفر و با شهرهای اقماری جمعا دو میلیون تعداد خدمات ارائه می‌دهیم و همچنین ۸۰ درصد نیازهای آبی روستا از زرینه رود تامین می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمد خانی اظهار کرد: متاسفانه ۱۱ شهر استان در حالت سر به سر در زمینه مصرف آب قرار داشته و شهرهای میانه، مرند و تبریز در حالت موازنه منفی هستند.

وی افزود: هر ۱۰ سال یکبار در تبریز نیازسنجی می‌شود و در آخرین نیاز سنجی در سال ۹۰ نیز پیش بینی شده بود که در سال ۹۵ موازنه تبریز منفی خواهد شد که طی چهار سال اخیر با موازنه منفی روبرو بودیم اما با یک سری اقدامات این چهار سال را سپری کردیم.

معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به شرایط کرونایی کشور افزود: امسال شرایط متفاوتی را تجربه می‌کنیم، چرا که بحث رعایت مسائل بهداشتی هم اضافه شده و به خاطر شیوع کرونا با اضافه مصرف بالای ۱۸ درصد روبرو هستیم.

وی درخصوص وضعیت کلان‌شهر تبریز در بخش آب در سال ۹۹ نیز گفت: تعداد جمعیت تحت پوشش آب شهری یک میلیون و ۶۰۸ هزار و ۵۱۸ نفر و تعداد انشعابات آب شهری ۷۲۲ هزار و ۵۱۴ فقره و تعداد چاه‌های آب ۹۲ فقره بوده و همچنین حجم مخازن در مدار ۵۱۸هزار و۲۰۰ مترمکعب، طول توزیع شبکه ۳۷۸۰ کیلومتر و تعداد روستاهای تحت پوشش ۵۰ روستا است.

وی افزود: جمعیت روستاهای تحت پوشش نیز ۲۰۰ هزار نفر و تعداد روستاهایی که از زرینه رود یا شبکه تبریز تامین آب می‌شوند ۲۲ روستا است؛ همچنین روستاهای الوار اوغلو، سهلان، مایان، دیزج و باغ معروف به علت مشکل کیفیت آب چاه از طریق شبکه تبریز تأمین می‌شود که به‌علت افت فشار در شهر تبریز، روستاهای فوق نیز با مشکل آب‌رسانی مواجه شده‌اند.

خانی همچنین در خصوص پیش‌بینی جمعیت شهر تبریز و مناطق پیرامون آن تا سال ۱۴۱۵ نیز گفت: طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده در سال ۱۴۱۵ نیاز آبی سالانه ما ۲۲۰ میلیون مترمکعب در سال خواهد بود، درحالیکه ظرفیت تولید آب ما ۱۵۲ میلیون مترمکعب بوده و مابقی این مقدار را کمبود خواهیم داشت.

وی در مورد میزان تأمین آب شهر تبریز از کانال‌های مختلف، اظهار کرد: ۵۵ درصد آب از طریق خط زرینه‌رود، ۱۳ درصد از سد نهند، ۳۱ درصد از چاه‌ها و مابقی نیز از قنوات تامین می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر متوسط تولید سرانه آب مورد نیاز ۲۲۰ لیتر به‌ازای هر نفر در روز بوده و متوسط تولید آب در منابع زیرزمینی ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه است؛ حداکثر میزان تولید آب در منابع زیرزمینی نیز برابر با ۱۸۰۰ و منابع سطحی ۳۵۰۰ و حداکثر سرانه آب مورد نیاز ۲۵۰ لیتر به‌ازای هر نفر در روز است.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان در رابطه با اقدامات اجرایی تامین آب در کلان‌شهر تبریز نیز خاطر نشان کرد: در سه ماهه اول سال ۹۹ اقداماتی از جمله حفر و تجهیز شش حلقه چاه جدید در میدان‌های چاهی موجود در دامنه شمالی سهند به منظور افزایش تولید آب شهر تبریز به میزان ۱۳۰ لیتر در ثانیه انجام شده و با شرکت آب منطقه‌ای استان جهت تکمیل رینگ آب‌رسانی جنوب تبریز نیز همکاری می‌شود.

وی افزود: احیا و بازسازی مجدد ۱۲ حلقه چاه متروکه روستایی در اطراف تبریز به منظور افزایش تولید آب به میزان۱۵۰ لیتر در ثانیه، تجهیز پنج حلقه چاه عمیق با مجموع ظرفیت ۱۳۰ لیتر در ثانیه، مهندسی مجدد تجهیزات اعم از اصلاح الکتروپمپ‌ها، تملیک محل نصب پمپ و اصلاح قدرت برق نیز از سایر اقدامات بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مشکل آبی مناطق حاشیه نشین، مشکل اصلی در این رابطه را مربوط به افزایش ساخت و ساز عنوان کرد و گفت: در این مناطق، تراکم ساخت و ساز از دو و نیم طبقه به چهار طبقه رسیده و لوله گذاری‌ها نیز متعلق به۳۰ سال پیش است.

خانی با اشاره به طرح‌های میان‌مدت برای حل چالش‌های حوزه آب، گفت: با توجه به این‌که آب تخصیصی سد قلعه چای عجب‌شیر فعلاً مورد استفاده به منظور شرب قرار نگرفته است، در صورت گشایش ردیف اعتباری جدید به میزان حدود ۴۰۰ میلیارد ریال با احداث تصفیه‌خانه آب، می‌توان آب مورد نیاز شهر عجب‌شیر و روستاهای تابعه را از محل تامین و تخصیص آب شهرستان عجب‌شیر از خط زرینه‌رود به سمت کلان‌شهر تبریز هدایت کرد.

وی تاکید کرد: در این رابطه طرح‌های بلندمدت شامل طرح آب‌رسانی از رودخانه ارس است، چراکه حفر چاه جدید در محدوده کلاشهر تبریز از نظر منبع آب و حریم چاه‌های کشاورزی و صنعتی با محدودیت‌های شدیدی مواجه شده و امکان حفر چاه جدید تقریباً منتفی است. آب‌های سطحی موجود نیز کفاف نیاز شرب و صنعت کلان‌شهر تبریز را نمی‌دهد، از این‌رو مسئولان امر باید نسبت به اجرایی کردن انتقال آب از رودخانه ارس اهتمام بیشتری را نشان دهند تا با عملیاتی شدن پروژه‌های پیشنهادی بحران‌های آتی را به سهولت بگذرانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كمبود آب تصفیه آب صرفه جویی در مصرف آب قطع آب آب و فاضلاب انتقال آب شرکت آب و فاضلاب استان کلان شهر تبریز لیتر در ثانیه بهره برداری زرینه رود تولید آب جمع آوری تحت پوشش آب شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۷۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟

ایسنا/آذربایجان شرقی احزاب سیاسی آذربایجان‌شرقی لیست‌های حمایتی خود را از نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو اعلام کردند.

در این گزارش نگاه اجمالی به لیست‌های حمایتی احزاب سیاسی آذربایجان‌شرقی از نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو داریم.

لیست مورد حمایت حزب رفاه و سلامت برای دومین دوره دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت زیر است:

۱: سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

۲: علیرضا منادی

۳: علیرضا نوین

۴: علی آجودان‌زاده 

کاندیداهای مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب(شانا) در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز،آذرشهر و اسکو به شرح زیر است:

۱: سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

۲: علیرضا منادی

۳: علیرضا نوین

۴: علی آجودان‌زاده 

۵: علی جعفری آذر

نامزدهای مورد حمایت حزب همت(همدلی، مردم، تحول خواه)در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی به شکل زیر است:

۱: محمدحسین فرهنگی

۲: رضا صدیقی

۳: علیرضا نوین

۴: علی آجودان‌زاده 

کاندیداهای مورد حمایت جبهه مطالبه مردمی برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو شامل لیست زیر است:

۱: علی جعفری آذر

۲: علیرضا نوین 

۳: حجت الاسلام و المسلمین عبادی

۴: رضا صدیقی
 

نامزدهای مورد حمایت‌ جامعه اسلامی مدیران آذربایجان‌شرقی در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به شرح زیر است:

۱: محمدحسین فرهنگی

۲: سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

۳: رضا صدیقی

۴: علی جعفری آذر

شایان  ذکر است برخی از احزاب سیاسی آذربایجان‌شرقی علی‌رغم اعلام لیست حمایتی خود از نامزدهای حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، در دور دوم لیستی ارائه نداده‌اند.

آذربایجان‌شرقی دارای ۱۹ کرسی از ۱۳ حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی است که در سه حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، میانه و شبستر انتخابات به دور دوم کشیده شده است.

در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان، ۱۲ نفر برای شش کرسی باقی مانده رقابت خواهند کرد که چهار کرسی مربوط به حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، یک کرسی مربوط به حوزه شبستر و یک کرسی مربوط به حوزه میانه است.

در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی آقایان روح الله متفکرآزاد و مسعود پزشکیان از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، مریم عبداللهی از حوزه انتخابیه میانه، بهنام رضوانی از حوزه انتخابیه کلیبر، خداآفرین و هوراند، سید فرید موسوی حوزه انتخابیه مراغه وعجبشیر، عزت الله حبیب از حوزه انتخابیه مرند و جلفا، زهرا خدادادی از حوزه انتخابیه ملکان و لیلان، رضا علیزاده از حوزه انتخابیه ورزقان، فرامرز شهسواری از حوزه انتخابیه هشترود و چاراویماق، بیت‌الله عبداللهی از حوزه انتخابیه اهر و هریس، غلامرضا نوری قزلجه حوزه انتخابیه بستان‌آباد، محمدباقری از حوزه انتخابیه بناب، مجید نصیرپور از حوزه انتخابیه سراب راهی بهارستان شدند.

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، شبستر و میانه همزمان با سراسر کشور، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه در یک هزار و ۳۳۳ شعبه اخذ رأی استان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دومین همایش به رسم سقایی در تبریز
  • آمادگی کامل برای برگزاری دور دوم انتخابات در آذربایجان شرقی
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟
  • نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی
  • واژگونی ۲ خودرو در تبریز یک کشته و یک مصدوم برجای گذاشت
  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • تداوم بارش باران تا روز جمعه در آذربایجان شرقی
  • واژگونی دو خودرو در تبریز ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت
  • کشف بیش از ۴۷ هزار آمپول قاچاق در تبریز
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند