Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:56:41 GMT

آب‌های آلوده در کانال‌های تبریز تفکیک شود

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۰۹۲۱

آب‌های آلوده در کانال‌های تبریز تفکیک شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز با بیان این‌که کشاورزان مجبور به آبیاری محصولات خود و استفاده از آب‌ کانال‌ها هستند، اما متاسفانه مقداری از آب‌های آلوده و فاضلاب نیز وارد این کانال‌ها می‌شود، گفت: در این راستا شهرداری و شرکت آب و فاضلاب استان باید آب‌های آلوده را تفکیک کنند.

فرامرز افشانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که بخشی از اراضی کشاورزی با آب فاضلاب آبیاری می‌شود، اظهار کرد: این امر غیرقابل انکار است، زیرا آب‌های آلوده در کانال‌های مایان نیز دیده می‌شود که باید سرمنشا و نوع خانگی یا صنعتی بودن آن‌ معلوم شده و سپس تفکیک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی متذکر شد: ادعای شهرداری مبنی بر شکستن لوله‌های فاضلاب توسط کشاورزان نیز صحت ندارد و در اراضی شهرک مایان و الوار به خاطر این فاضلاب‌ها بوی بسیار بدی منتشر شده که امیدواریم بحث فاضلاب تبریز هرچه سریع‌تر رفع شود. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص پیشنهادهای مطرح شده برای ارتقای وضعیت کشاورزی شهرستان، تشریح کرد: بحث انتقال آب دشت تبریز بارها مورد تاکید قرار گرفته، چرا که ظرفیت بسیار بالایی در استان بوده و منجر به  تولید بیش از ۵۰۰ هزار گندم معادل تولید کل گندم استان  خواهد شد.

افشانی افزود: احداث شهرک گلخانه‌ای در شهر جدید شهریار نیز در دستور کار قرار گرفته تا از ظرفیت هفت میلیون متر مکعب آب سد ملکیان در این منطقه استفاده کرده و نزدیک به ۳۰۰ هکتار گلخانه احداث شود؛ سازمان جهاد کشاورزی استان آمادگی خود برای احداث این شهرک را اعلام کرده و اکنون فقط منتظر مسئولان شهرک هستیم تا تصمیمات و شرایط خود را بررسی کنند.

وی افزود: هم‌چنین  نزدیک به ۲۹ هکتار گلخانه در سطح استان داریم که طی هشت ماه گذشته مجوز احداث ۲۹ هکتار دیگر نیز صادر شده و فقط منتظر پرداخت تسهیلات هستند.

وی، ایجاد شهرک شیلات را یکی از برنامه‌های شهرستان تبریز عنوان کرد و گفت: پساب تصفیه خانه تبریز، سهم دریاچه ارومیه بوده، در حالی که می‌توان ۱.۵ متر مکعب در ثانیه از آب این تصفیه خانه را در شهرک شیلات برای پرورش ماهیان استفاده کرده و سپس به دریاچه منتقل شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز ادامه داد: دشت تبریز تنها شامل شهرستان تبریز نمی‌شود و شهرستان‌های اطراف نیز از آن استفاده خواهند کرد که قطعا بر وضعیت کشاورزی استان تاثیرگذار بسیار مهمی خواهد داشت.

وی با بیان این‌که بخش کشاورزی تنها بخشی است که در وضعیت کرونایی با سرپا ماندن، تاثیر مهمی در اقتصاد کشور داشته است، گفت: در این دوران، صادرات محصولات کشاورزی تقریبا با مشکلی مواجه نشده، اما شاید در مصرف داخلی برخی کالاها تاثیراتی دیده شود که بیشتر هم در بخش ماهی و شیلات و پرورش قارچ بوده اما در سایر قسمت‌ها تولید همچنان ادامه یافته است.

وی با اشاره به پیشتازی شهرستان تبریز در کشت کلزای استان، اظهار کرد: جلسات مربوط به آغاز کشت کلزا برگزار شده و طبق برنامه ریزی‌ها، رهاسازی و باز کردن سردهنه آب کانال‌ها انجام گرفته است؛ کلزا، گیاه بسیار حساسی است و باید در ۱۵ شهریورماه کشت و آبیاری شود وگرنه تاخیر یک روزه نیز تاثیر بسیاری در کشت این محصول خواهد گذاشت.

افشانی متذکر شد: به خاطر تاخیر آب رسانی در دوره کشت قبلی، تقریبا هر مزرعه کشت کلزای شهرستان با ۳۰ درصد خسارت مواجه شده بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: جهاد کشاورزی، رسانه را به عنوان یک یار کمکی و قدرتمند برای خود می‌داند که در زمان نیاز می‌توان از طریق خبر و رسانه، به اهداف خود برسد.

وی با اشاره به ظرفیت رسانه، افزود: اداره جهاد کشاورزی شهرستان تبریز این مورد را به خصوص در موضوع سبزی و صیفی حکم آباد لمس کرد؛ به طوری که بحث حفاظت از اراضی زیر کشت سبزی و صیفی در حکم آباد تبریز با مطرح شدن در رسانه‌های مختلف، حساسیت ایجاد کرد و در نتیجه کارگروهی به ریاست معاونت عمرانی استاندار تشکیل یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آب و فاضلاب آبياري کشاورزی شهرستان شهرستان تبریز جهاد کشاورزی آب های آلوده کانال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۰۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد

به گزارش قدس خراسان، اسماعیل قربانی در جمع خبرنگاران در محل جهاد کشاورزی گناباد با بیان اینکه کار برداشت گل محمدی از سطح باغات شهرستان که از اواخر فروردین‌ماه آغاز شده است تا پایان اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۴۰ تن تر از سطح ۵۰ هکتار باغات گل محمدی این شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناباد با اشاره به اینکه از مجموع گلستان‌های شهرستان گناباد ۴۸ هکتار بارور و ۲ هکتار به صورت نهال است خاطرنشان کرد: ارقام گل محمدی موجود در این شهرستان رقم‌های مخصوص گلاب گیری با متوسط عملکرد ۳ هزار کیلو گرم برگ گل محمدی در هر هکتار است.

وی تصریح کرد :۹۰ درصد از محصول برداشت شده در صنعت گلاب‌گیری استفاده و بقیه به شکل‌های گلبرگ خشک، غنچه خشک، مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

قربانی تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی را از ویژگی‌های مهم این شهرستان بیان و تاکید کرد: این ویژگی مهم علاوه بر تأثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد می‌شود.

فعالیت ۶۰ بهره بردار در زمینه گل محمدی

در ادامه علی موذنی، رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان گناباد نیز با اشاره به فعالیت ۶۰ بهره بردار در زمینه گل محمدی در این شهرستان اظهار کرد: در طی فصل برداشت گل محمدی به طور متوسط هزار نفر مشغول کار در این حوزه هستند.

رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با بیان اینکه گل‌های محمدی برداشت شده توسط ۱۲ کارگاه سنتی در این شهرستان فرآوری و گلاب‌گیری می‌شود افزود: پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت این محصول نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته باشد.

وی کشت گیاهان کم آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری را از جمله ضرورت‌های فعلی کشاورزی شهرستان گناباد دانست و خاطرنشان کرد: «گل محمدی» یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق شهرستان گناباد را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در این شهرستان مقرون به صرفه نیستند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۸۲ گروه جهادی در خوی 
  • برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • بارش شدید تگرگ در شهرستان شهرقدس (فیلم)
  • آبگرفتگی خیابان‌های تبریز در پی بارش‌های اخیر (فیلم)
  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • دومین مرحله از عملیات امحاء مزارع آلوده به فاضلاب در شمال غرب کلانشهر شیراز
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز