Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تکمیل فاز مایع مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز علاوه بر افزایش یک میلیون نفری مشترکان شبکه فاضلاب در این کلان شهر، برنامه هدایت سالانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب پساب برای احیای دریاچه ارومیه را نیز محقق می کند.

ساخت مدول دوم تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب تبریز به عنوان بزرگ ترین تصفیه خانه کشور از سال ۱۳۹۵ با اعتبار اولیه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در ۲ فاز مایع و لجن آغاز شده و مراحل پایانی بهره برداری از فاز مایع را می گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنابر ارزیابی های انجام شده، برای اتمام بخش مایع این طرح که امکان بهره برداری اولیه آن را امکان پذیر می کند، ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم بود تا سطح پوشش فاضلاب تبریز از ۶۰۰ هزار نفر به حدود ۲ میلیون نفر افزایش یابد؛این امر با سفر هفته گذشته معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به آذربایجان شرقی و وعده وی برای پرداخت نقدی ۴۰ میلیارد تومان اعتبار درخواستی شرکت آب و فاضلاب استان برای تکمیل فاز مایع آن در آستانه تحقق است.

مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز علاوه بر افزایش ۱.۵ برابر سطح پوشش شبکه فاصلاب این کلان شهر، برنامه ورود سالانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب پساب را نیز میسر می کند؛ فاز مایع آن هم اکنون بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرار است با تزریق اعتبار وعده داده شده ۴۰ میلیارد تومانی معاون رییس جمهوری و نصب تجهیزات خریداری شده موجود، بیستم تیر ماه امسال افتتاح شود. 

بازدید محمدباقر نوبخت، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی از مدول دوم تصفیه خانه تبریز

مدول دوم تصفیه خانه تبریز بزرگ ترین طرح تصفیه خانه ای در حال احداث کشور است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه مدول دوم تصفیه خانه تبریز، بزرگ ترین طرح تصفیه خانه ای در دست احداث کشور در زمان حاضر است، به ایرنا گفت: تبریز تنها کلانشهر کشور است که حدود ۸۶درصد پوشش شبکه فاضلاب دارد.  

علیرضا ایمانلو اظهار کرد: فاز اول تصفیه خانه فاضلاب تبریز سال ۱۳۸۱ به بهره برداری رسیده و  ۶۰۰هزار نفر را تحت پوشش قرار دارد؛ با اجرای مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب و تقویت فاز اول در مجموع ۲ میلیون نفر از فواید فاضلاب شهری برخوردار می شوند که بخش مایع این تصفیه خانه دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد و وارد مدار شبکه می شود.   

وی افزود: سالانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب پساب حاصل از این تصفیه خانه پس از گندزایی به سمت دریاچه ارومیه هدایت می شود که در احیایرنگین آبی منطقه غرب کشور و حفاظت از محیط زیست نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.  

اکنون ۵۰ میلیون مترمکعب پساب فاز اول تصفیه خانه تبریز به دریاچه ارومیه هدایت می شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: اکنون نیز توسط فاز اول تصفیه خانه ۵۰ میلیون متر مکعب پساب در سال به سمت دریاچه ارومیه هدایت می شود. 

ایمانلو یادآور شد: برای ساخت مدول دوم تصفیه خانه تبریز ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته بود، اما برای اتمام فاز مایع آن ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر برای امسال اعتبار نیاز بود تا این طرح در سال جاری به اتمام برسد که با ۴۰ میلیارد تومان اعتبار این کار را انجام می دهیم.  

وی گفت:تجهیزات لازم این تصفیه خانه با پیش بینی ها و تدابیر اندیشیده شده قبل از تشدید تحریم ها از کشورهای آلمان، ایتالیا و فرانسه تامین شده و اکنون به لحاظ تجهیزاتی مشکلی نداریم و بقیه تجهیزات و اقدامات مهندسی طرح توسط متخصصان داخلی انجام و به پیش می رود تجهیزات لازم این تصفیه خانه با پیش بینی ها و تدابیر اندیشیده شده قبل از تشدید تحریم ها از کشورهای آلمان، ایتالیا و فرانسه تامین شده و اکنون به لحاظ تجهیزاتی مشکلی نداریم و بقیه تجهیزات و اقدامات مهندسی طرح توسط متخصصان داخلی انجام و به پیش می رود.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی ادامه داد: مشابه این تصفیه خانه در کشور وجود ندارد، اما به تازگی در تهران ساخت مشابه آن آغاز شده در حالی که تصفیه خانه تبریز به زودی افتتاح می شود.  

ایمانلو همچنین اظهار کرد: برای تصفیه فاضلاب تبریز با سیستم به روز بکار گرفته شده در این نوع تصفیه خانه، ۶مرحله شامل آشغال گیری، دانه گیری، ته نشینی اولیه، هوادهی و ته نشینی ثانویه پیش بینی شده و خروجی نهایی آن به دریاچه ارومیه هدایت می شود.  

وی همچنین تاکید کرد: با کامل شدن تصفیه خانه تبریز این کلانشهر در ۱۲ تا ۲۰ سال آینده مشکل فاضلاب شهری نخواهد داشت.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی تاکید کرد: تصفیه خانه موجود زنده است که باید درجه، هوادهی و فرآیندها سنجیده باشد تا عملیات به خوبی انجام شود.

نمایی از بخش ورودی مدول دوم تصفیه خانه تبریز

هزینه ۴۳۰ میلیارد تومانی ساخت مدول دوم تصفیه خانه تبریز

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب اداره کل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برای ساخت مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز ۴۳۰ میلیارد تومان پیش بینی هزینه بود که بخش قابل توجهی از آن تاکنون انجام شده است.

پرویز عباسی اظهار کرد: با تخصیص اعتبار وعده داده شده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در اوایل هفته جاری، فاز مایع به زودی آماده بهره برداری می شود و فاز لجن آن سال آینده به بهره برداری می رسد.  

وی افزود: ظرفیت فاز اول تصفیه خانه فاضلاب تبریز نیز که اکنون ۶۰۰ هزار نفر را زیر پوشش خود دارد ۳۰ درصد افزایش می یابد و در مجموع ۲ فاز  ۲ میلیون نفر تحت پوشش قرار می گیرد۳۰ درصد ظرفیت فاز اول تصفیه خانه فاضلاب تبریز که اکنون ۶۰۰ هزار نفر را زیر پوشش خود دارد نیز افزایش و تقویت می شود که در مجموع ۲ فاز  ۲ میلیون نفر تحت پوشش قرار می گیرد.

تصفیه در تصفیه خانه تبریز به روش فسفاته انجام می شود 

مدیر پروژه مدول دوم فاضلاب تبریز نیز به ایرنا گفت: این تصفیه خانه تنها تصفیه خانه در کشور است که به روش فسفاته تصفیه در آن انجام می شود.  

رادمهر اظهار کرد: چهار حوضچه در این تصفیه خانه ساخته شده که در این فرآیند ذرات، قابل ته نشین شدن بوده و لجن ها توسط لوله ها حذف و زلال شده و به سمت بخش هوادهی هدایت می شود.  

وی افزود: ۶۰ هزار مترمکعب بتن ریزی با استفاده از ۶ هزار تن آلماتور برای ساخت مدول دوم تصفیه خانه تبریز بکار رفته است و محوطه سازی و خیابان سازی تصفیه خانه نیز به زودی اجرا می شود.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی تبریز تصفیه خانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تبریز تصفیه خانه آذربایجان شرقی تبریز تصفیه خانه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی دریاچه ارومیه هدایت می شود مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب مدول دوم تصفیه خانه تبریز ساخت مدول دوم تصفیه خانه تصفیه خانه فاضلاب تبریز میلیارد تومان اعتبار میلیون مترمکعب پساب فاز اول تصفیه خانه تصفیه خانه ۲ میلیون نفر بهره برداری پیش بینی فاز مایع هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۶۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس

 

به گزارش تابناک از وزارت نیرو،"مجید رستگاری" ضمن اعلام این خبر گفت: هم ‌اکنون حجم آب پشت سد‌های استان طبق آخرین پایش به یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده ‌که بیش از ۷۱ درصد حجم نرمال بوده و ۵ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیشتر است‎. ‎

وی اظهار داشت: این حجم در زمان مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۳۱۶ میلیون مترمکعب بود و ‌امسال این میزان ۶۷ میلیون مترمکعب افزایش یافته است‎.

وی افزود: طبق آخرین پایش، سد بوکان ۶۷۴، مهاباد ۱۷۶، آغ چای چایپاره ۱۱۷ و شهرچای ‌ارومیه ۹۴ میلیون مترمکعب آب دارند که نزدیک به ۷۷ درصد کل آب‌های موجود در سد‌های ۱۴ ‌گانه این استان است‎.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی حجم آب موجود در سد کانی سیب را ۱۵۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سد قیقاج مشابه سال گذشته ۹ میلیون مترمکعب آب دارد، و در ۷ سد ‌شهرچای ارومیه، مهاباد، بارون ماکو، آغ چای چایپاره، شهید قنبری ماکو، ارس ۲ و کرم آباد پلدشت، نسبت به سال گذشته آب بیشتری ذخیره شده است. ضمن اینکه در حال حاضر ۱۴ سد در آذربایجان غربی وجود دارد که حجم آنها نزدیک به ۲ میلیارد مترمکعب است‎. ‎

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های فاضلاب رشت با قراردادی بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان
  • فاضلاب شهر بندر عباس سر و سامان می گیرد
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان